Видео: BMW показа как унищожава тестовите си коли


02 Aug 2024

Това видео не е за почитатели на BMW със слаби сърца! Компанията показва какво се случва с тестовите прототипи, след като свършат тежката си работа. И както може да се сетите, краят им не е лек. 

Във видеото става въпрос за електрически коли, макар че горе-долу същото се случва и с бензиновите/дизеловите/хибридите.

 

 

 

Първо от колите се свалят всички електрически елементи – батерията, на първо място, тя ще бъде изцяло рециклирана. Въздушните възглавници се активират, за да не стане това случайно при пресоването. После се източват течностите, които биха замърсили околната среда. Накрая идва ред на най-тъжното – пресата, която превръща тези скъпоценни прототипи в метално кубче отпадък за рециклиране.

Неслучайно в началото на видеото BMW предупреждава феновете си: “Следващото видео съдържа сцени, които някои почитатели може да сметнат за неуместни. Колите, които биват разглобявани, са тестови автомобили, които не могат да се продават, нито даряват на трети страни. Целта на разглобяването е да се поучи ноу-хау за рециклирането, а ценните материали да бъдат преизползвани.” 

Цялата операция се случва в центъра за рециклиране, който е част от завода на BMW в Мюнхен.

Много по-добра от предишната?