Кларксън най-накрая си хареса електричка


02 Aug 2024

"Наскоро срещнах човек, който работи за Hyundai, и той беше много настоятелен, че бих искал да покарам новия електрически хечбек на неговата компания. Обясних му, че всъщност не бих, защото електрическите коли ме отегчават. „Този ​​няма“, възрази той. „Ще.“, възразих аз. Въпреки това, той каза, че ще ми изпрати модела за едно кръгче, а аз отвърнах, че това ще бъде загуба на време, защото няма да го карам."

С това Джереми Кларксън започва статията си в The Sunday Times, посветена на Hyundai Ioniq 5 N. Оказва се, че електрическата машина, която и ние тествахме преди няколко месеца, е успяла да влезе под кожата му и да се превърне в първото EV, което наистина му харесва.

"Този Hyundai изглежда като Golf, който е проектиран от някой, който е бил уволнен от Lamborghini, защото е твърде луд. Наистина изглежда много добре. Но тежи повече от два тона и това не е приемливо."

Още малко бисери? Да, моля:

"После натиснах здраво газта и, мили Боже, колата беше бърза. Не бърза като Ferrari. Много, много по-бърза от това... Може и да тежи повече от Робърт Максуел, но се изстрелва като Юсеин Болт, на когото някой е направил клизма с уасаби".

Пълното ревю можете да откриете на този линк. А можете да си припомните и нашия тест на Ioniq 5 N.

Много по-добра от предишната?