Stellantis отсече: всички 14 бранда са в безопасност!


02 Sep 2024

В ново изявление до медиите Stellantis обяви официално, че „не преследва отделянето на нито една от своите марки“ и потвърждава ангажимента си към всичките 14 от тях. Ура!

Наскоро се появиха слухове, че глобалният конгломерат обмисля раздяла с Maserati, a информацията бе опровергана само дни по-късно. При първоначалното сформиране на Stellantis, направено през 2021 г., беше обещано всички „мощни, емблематични марки“ да продължат своя живот. 

Краткото прессъобщение от Stellantis сега идва в отговор на видео, публикувано в интернет наскоро, в което правнука на създателя на Chrysler коментира, че в идеални случай Dodge и Chrysler е най-добре да излязат от Stellantis, за да формират нова Chrysler Corporation. Това обаче е лесно само на хартия, а към момента двата американски бранда остават там, където са от 2021 г. насам - в Stellantis.

Новото официално изявление от Stellantis идва само месец след като изпълнителният директор Карлос Таварес намекна, че нерентабилните марки могат да бъдат спрени в бъдеще.

Много по-добра от предишната?