Защоооо?! Вече няма Lada Niva, има 4x4. Видео на „новата“ кола

  • Вече няма Lada Niva, има 4x4 Вече няма Lada Niva, има 4x4

15 Oct 2016

Нещо, за което се замислихме, когато попаднахме на това рекламно видео на новата Lada Niva, която същност – освен, че изглежда точно като старата, - се оказа че вече не е Niva. Вместо готиното име, руснаците са нарекли своя внедерожник (кола за извън пътя) със семплото 4x4, а по-така версията с добавката Urban.

Urban също седи странно на автомобил, който е известен с дивата си проходимост, но Lada са го лепнали заради по-цивилизованото изпълнение, по-скъпо с еквивалента на 1300 лв. (в Русия). За тези пари получавате нови брони, лети джанти, климатик, ел. стъкла и готини седалки с оранжеви шевове.

Оранжевия конец, освен че контрастира с черното, контрастира и с таблото, което не е мръднало за последните 40 години. Urban или не, Niva…, прощавайте, Lada 4x4 си остава семпъл инструмент за придвижване извън пътя, с да го наречем достолепен дизайн.

Задвижването? Непроменено от Niva 1.7. Бензинов двигател с обем от 1690 кубика, с 83 к.с. и 129 Нм, който задвижват четирите колела. Масата на версията с 3 врати е 1290 кг., което е с около 100 кг повече от масата на... MINI Cooper с три врати. Динамика? Ннн... силата на колата е извън пътя, знаем го. На асфалт вдига 142 км/ч, а ускорението до сто е 17 сек.

Прост автомобил, който заслужава сериозно уважение. Жалко само за името, Niva си беше куул. Вижте двата клипа.

Първородната Godzilla!