Откраднаха четири състезателни машини Tyco BMW S1000RR, от изложение в Бирмингам. Няма ги и моторите на Гай Мартин и Иън Хъчинсън


29 Nov 2016

Ситуацията е повече от неприятна, не само за тима на Tyco BMW Motorrad, но и за конкурентите на отбора, защото всеки знае значението на тези машини за отбора. И тук не става въпрос толкова за материалната загуба, колкото за моралната щета от това нагло посегателство.

Шефът на отбора Филип Нийл каза: „Влагаме душите и сърцата си във всяко състезание, сантименталната стойност на тези мотори е изключително голяма за нас. Случилото се е съсипващо за нас, още повече че моторите бяха част от експозицията Motorcycle Live, където феновете да могат да ги видят отблизо и докоснат.“

Четирите мотора са откраднати между 27 ноември, 22:30 и 28, 06:30 сутринта, от Националния Изложбен Център в Бирмингам, Великобритания. По данни от охранителните камери, машините са откарани с бял Ford Transit.

Моторите са супер сток спецификацията Tyco BMW S1000RR на Иън Хъчинсън (който завърши втори в тазгодишното Seinor TT), печелил в NW200 и Ulster Grand Prix. Байкът от о-в Ман на Гай Мартин също е сред откраднатите, както и състезателният и тестовият байк на Кристиян Идън – и двата BMW S1000RR, единият в цветовете на Tyco BMW, другият (тренировъчният) в чисто бяло.

Стискаме палци мотоциклетите да бъдат открити съвсем скоро, а наглеците да си получат заслуженото.

 

Първородната Godzilla!