Да навъртиш 22,5 км с колело за един час, на 105 години. Г-н Маршанд е шампион. Галерия, видео и историята


05 Jan 2017

Въпреки, че самият той казва „Не съм тук за да бъда шампион. Тук съм за да покажа, че и на 105 години може да се кара колело“. Може и още как. Французинът, който е роден на 26 ноември 1911 г., постави световен рекорд по колоездене за час, покривайки дистанция от 22,547 км.

„Не видях предупредителната табела, че ми остават 10 минути. Иначе щях да настъпя и да направя по-добро време. Сега чакам опонент“, каза Робер Маршанд, след като успя да завърти 92 обиколки на колодрума „Сан Кантен ен Ивлин“, в близост до Париж.

С какво се е занимавал г-н Маршанд? Доста неща, като се започне от шофьор на камион, през работник на плантация със захарна тръстика, до дървосекач в Канада. Какъв режим спазва? Храни се с много плодове и зеленчуци, с малко месо, не прекалява с кафето и всеки ден върти велотренажора вкъщи, по един час.

Пожелаваме на г-н Маршанд да е жив и здрав, а след 5 години да счупи и рекорда за 110+годишни колоездачи. Което ни подсети за една по-млада от него дама, Елена Галвез от Чили, която е на 90 години и върти педалите по 30 км на ден, за да продава яйца. Кликнете на снимката долу за този материал.

Много практичен и интересен!