Най-новият модел на Harley-Davidson струва 3800 долара

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

04 Jun 2022

Пред вас е най-новият Harley-Davidson. Компанията е готова с второто поколение електрически колела, които все пак не носят името на прочутите мотори, а са отделени в марката Serial 1. Harley-то за байкъри вдига 45 км/ч (поне до толкова участва елмоторът, но в ЕС вероятно това ще бъде намалено до 25 км/ч) и има 90 Нм, което е до-о-оста за колело! 

Ще бъдат произведени точно 1050 екземпляра – 525 за Щатите и 525 за Европа.

Както виждате, колелото е твърдак – без никакви амортисьори, което според компанията е завръщане към директната връзка между колоездача и терена. Всъщност окачване има, но то е скрито в колчето на седалката – доста любопитна идея, не казваме добра, но любопитна!

Иначе моделът идва с гуми Michelin E-Wild и с мощни хидравлични спирачки TRP. Веригата е заменена с ремък.

Партньорството на компанията с Google означава някои хитри детайли, като например подобрено навигиране с Google Maps и вградено USB-C зарядно за телефон. Обърнете внимание и на превключвателите за фара, които напомнят тези в автомобил, като предлагат къси и дълги светлини.

Вариантите за поръчка са три: BASH/MTN, MOSH/CTY и RUSH/CTY, като първите получават батерия с 529 Втч, а последният – 706 Втч. Съответно цените започват от 3800 долара и достигат 5600 долара.

 

Първородната Godzilla!