Една от най-странните преработки на Ducati Hypermotard. Галерия


08 Jan 2017

Байкът е дело на Валт Сигъл, който – освен доказал се и талантлив специалист по преработка на мотори - е и бивш мотоциклетен състезател. Този конкретно е поръчан от негов приятел, като идеята е била обсъдена на тричасова среща за кафе. Основната заръка на клиента е била „да му се придадат по-ретро нотки“.

„Приех предизвикателството, въпреки ниския бюджет,“ казва Валт. „Знаех, че трябва да запазя заводското окачване, рамата, задното рамо, както и алуминиевите колела.“ База от която майсторът създава този впечатляващ Hypermotard, повлиян от „бруталната визия на байковете за Дакар“.

Валт решава да черпи вдъхновение от 80-те години, период който смята за доста критичен в дизайнерско отношение. „Елементите от 80-те щяха да проработят при Hypermotard, с неговото високо окачване и ъгъл на челото,“ казва той.

Hypermotard 1100 наистина седи високо, на 50-милиметрово Marzocchi отпред, а тягата от почти 100 коня е достатъчна за да движи брутализирания байк с добро темпо. Що се отнася до цялостната визия, Валт първо е изваял формите от 2,1-метров стиропорен блок, след което е направил калъпи, а от тях финалните компоненти. Парчетата са общо три, които могат да се демонтират за едва 3 минути.

Дали ни харесва? Не сме много убедени, байкът определено е ефектен. Убедени сме обаче, че ни допада Ducati 1299 Superleggera - първият сериен мотор с карбонова рама. Кликнете на снимката за пълната галерия на изумителния мотоциклет.

 

Първородната Godzilla!