Lexus LS 500 плаши малки деца. Моторът е битурбо V6 с 415 коня, а скоростите са 10. Галерия и инфо

  • 27 кадъра на японския S 500. Простете, LS 500. 27 кадъра на японския S 500. Простете, LS 500.

10 Jan 2017

Само погледнете тази предна решетка. Прилича на огромна паст на не особено дружелюбно извънземно, по която се разтягат... секрети. Написахме го. Да, изглежда внушително, но за нас като че ли е малко прекалено, особено за този клас. От друга страна пък с LS Lexus дава доста по-разчупена алтернатива на немските класици, а както казва Светльо Витков, „За всеки път си има влакници“.

И макар дизайнът да подлежи на субективна оценка, фактите около големината и техниката са напълно обективни и сериозни. Двигателят например е 3,5-литров битурбо V6, с показатели 415 к.с. и 600 Нм, които превъзхождат данните на 4,6-литровия V8 на стария модел. Новата кола ускорява от място до 100 км/ч за доста приличните 4,7 секунди, а скоростната кутия предлага повече предавки, отколкото имат някой планински велосипеди – 10.

Новият Lexus LS 500 е базиран на свежата платформа седяща и под готиния LC Coupe (кликнете на снимката долу), но тук е разтеглена до междуосие с дължина 3124 мм, което е с 9 см по-голямо от това на Merc S-Class. Същевременно автомобилът е по-лек с 90 кг, благодарение на по-компактния мотор и разумното използване на алуминий и високоякостни стомани.

Салонът? Топ изпълнение, като обърнете внимание на уредите на таблото – досега не бяхме виждали оборотомер обрамчен с кожа и контрастен шев. Както и отвън, оформлението е малко по-изчанчено, но съчетано и с класически елементи. От Lexus са наблегнали особено на елиминирането на всякакви нежелани звуци в купето, прилагайки система за активно гасене на шума – микрофони в купето улавят „натрапниците“, а тонколоните на стереото Mark Levinson изпращат вълни с точно обратна фаза, които гасят шумовете. Японците дори предлагат опционално 24-инчов хедъп дисплей, прожектиращ важни работи на стъклото. Двадесет и четири инча!

И след като разцъкате галерията на луксозната лимузина с най-много предавки в света горе, може да се метнете на този черен и готин LC Coupe тук долу, просто кикленте на снимката.

Първородната Godzilla!