BMW R 75/5, байк носещ следите на времето. Галерия и инфо

  • Галерия от 10 снимки. Галерия от 10 снимки.

10 Feb 2017

Заглавието този път е кратко, защото решихме да не се впускаме в прекалено много подробности, а да оставим снимките да говорят. Това което е по-различно в този случай е, че моторът не е правен за клиент от някое ателие, а е правен от завеждащият готиното Hookie Co в Дрезден, за самия него. Човекът се казва Нико Мюлер и определено има вкус.

Байкът е базиран на BMW R 75/5, машина която Мюлер изкарва от гараж след 10 години престой. Моторът бил на малко километри и с един собственик, добра основа за личния му проект. Нико обаче не е фен на супер лъскавите неща, затова оставя естетиката на повечето елементи такава, каквато е, с патината. Резервоарът е от Zündapp, със свежа боя, но не и изправян и по него личат следите на времето. 

Двигателят също не е пипан „Карам го така, както го взех, идеален е“ казва Нико. „Само почистих карбураторите, но не съм ги полирал отвън. Сложих и K&N филтри за да тръгне малко по-добре.“ Накрайниците на изпускателната система са къстъм изпълнение, направени така, че да не приличат на заглушители, макар че реално са такива.

Вилката е снижена, снабдена с прогресивни пружини, а седловата област е интересна комбинация от соло седло плюс пач за пасажер, любима за Нико конфигурация. До нея виждате табелите с номера изработени от 2-милиметров лист алуминий.

Още? Нико е махнал стартера, което е отворило място за скриване на по-малкия литиево-йонен акумулатор, изцяло ново е и окабеляването, а бутоните са сведени до минимум. Повечето са Hella, предният фар е разположен вляво на ролбара, както се вижда, а отзад е монтирана минималистична сигнализацонна система. Готин байк. А ние отново навлязохме в подробности.

Ако обаче си падате по по-лъснати къстъм биймъри, това синьо BMW R100 RS на North East Custom вероятно ще ви допадне повече. Кикнете на байка за материала.

 

Първородната Godzilla!