Хамънд се учи да дрифти в BMW M4 със седалка от Porsche 911 GT3 RS (997). The Grand Tour беше интересен. Галерия и инфо

  • Галерия от 12 кадъра. Галерия от 12 кадъра.

14 Feb 2017

The Grand Tour, новото начинание на Джеръми Кларксън, Джеймс Мей и Ричрд Хамънд, се оказа на практика стария-нов TopGear, но по-добър. А последният 13-ти епизод от първия сезон дойде с разкрития на факти, които много от нас са подозирали, но до сега не бяха потвърждавани.

А именно, че много от „каскадите“, екстремните преследвания и яките дрифтове в TopGear, са се изпълнявали не от водещите, а от професионални пилоти. Убедени сме, че това важи и за тримата, но в последния епизод на GT Джезата адресира тази ситуация към Хамънд, който решава най-накрая да се научи да дрифти. За целта го пращат на меко казано любопитния тестови полигон на Michelin в Ладу, Франция, където става забавно.

И където „Хамстерът“ се среща с Джером Хаслин, главния тест пилот на Michelin, който дейно участва в разработката на гумите за Bugatti, Ferrari, Porsche и BMW. Човек, занимаващ с това в продължение на... 26 години. Учебната кола? BMW M4 Coupe, в което обаче забелязахме, че има лека промяна: оригиналната шофьорска седалка е заменена с карбонова от 2010 Porsche 911 GT3 RS 997.2. Не, че това е нещо важно, просто маниаците като нас се вълнуват от такива неща.

Чакаме с нетърпение новия сезон, а междувременно и BBC подгрява най-новия TopGear. Британската корпорация обяви и водещите, които ще са Мат Лебланк, Крис Харис и Рори Рийд. Разгледайте кратката галерия от последния епизод горе, след което вижте трейлъра на идния TG.

Много практичен и интересен!