BMW R 1200 GS Adventure не можеше само да лети. Вече може. Галерия и видео

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.

18 Feb 2017

Три реда история за начало. През 1980 г. се ражда легенда: BMW R 80 G/S, мотоциклетът дал началото на така наречения клас дуал спорт, машина съчетаваща качествата на шосеен байк и такъв за извън пътя. Оттам идват и инициалите - 'Gelände' и 'Straße', като GS набира популярност и се превръща в най-продавания мотор в класа си, клас който основава. Разбира се, постепенно се появяват и доста силни конкуренти, от което печелим всички ние, потребителите.

BMW обаче не спират да разширяват гамата на GS, като най-най остава R 1200 GS, а още по-брутализираната му версия идва с разширението Adventure – по-голям резервоар, повече височина и още по-сериозна екипировка за пътуване на край света. Именно тази модификация Adventure си харесваха от Lego, след което BMW Motorrad предоставят истински мотор на датчаните, а те го превърнаха в готин конструктор с 603.

В последствие обаче BMW Motorrad решават да направят точно обратното: Lego връщат на немците няколко комплекта от въпросния конструктор, а те пък сътворяват нещо различно от наличните части. Летящ мотор, визия за бъдещето на придвижването на две гуми, само дето махат гумите... Не знаем дали дизайнерите на BMW са си играли в обедните почивки, но крайният резултат може да видите на снимките. И Motorrad-аджиите не спират с Lego-то ами решават да превърнат „летящата“ играчка в истински мотор. Така се ражда това странно нещо с дълго име BMW R 1200 GS Adventure Design Concept Hover Ride.

Видеото ще ви даде достатъчно яка представа за това как точно са се случили нещата, а това високо 18 см, дълго 33 и широко 10 см моторче тук долу, ще ви отведе до галерия с въпросния конструктор (кликнете на мотора).

Първородната Godzilla!