Quattro срещу xDrive. Коя система е по-добра? В какво е по-добра? Видео и галерия

  • Галерия от 17 снимки. Галерия от 17 снимки.

04 Mar 2018

Quattro-то определено има по-легендарен статус от xDrive, в това няма спор. Седем букви, които промениха завинаги състезателните автомобили, а в последствие и шосейните. Имаме отделен материал за историята на системата, който си заслужава да прегледате, след като приключите с този (кикнете на R8-мицата долу). BMW от своя страна пък разполагат с xDrive, система с повече електроника и повече интелигентност, според самите баварци. Но дали е така? По-добра ли е по-новата „мюнхенска“ разработка?

Този спор е вечен, като в него може да бъде замесен и 4MATIC-а на Mercedes, но не и в този случай. Представяме ви едно супер приятно и напоително видео на Car Throttle, което разяснява базовите принципи и функционалности на двете системи. А накрая хората изказват и мнението си за това коя е по-добрата от двете. Или по-точно, коя в какво е по-добра. Приятно гледане и слушане.

И след като приключите с видеото, може да кликнете на това мега яко Audi R8 V10 plus, което ще ви отведе до приятния материал за историята на Quattro-то. Преди или след това пък може да кликнете и на тази най-най- версия на BMW Серия 7, която е снабдена с 6,6-литров V12 с 610 коня, който се вгражда и в Rolls-Royce и xDrive система. Тази кола вдига сто за 3,9 секунди. За сравнение,  Audi R8 V10 plus разполага с 5,2-литров V10, също атмосферен и също генериращ 610 к.с. При него ускорението е 3,2 сек.

Лукс от Китай!