Кристиано Роналдо и Bugatti Chiron в една от най-тъпите автомобилни реклами, които някога сме гледали. Видеo

  • Галерия от 12 снимки (11 без Кристиано). Галерия от 12 снимки (11 без Кристиано).

27 Feb 2017

Уважаваме Bugatti и в частност VW за това което направиха с марката, а култовият Veyron ще остане завинаги в историята, като една от най-премислените, сложни и бързи коли правени някога. Chiron от своя страна не може да блесне толкова силно, макар че колата е „по-“ във всяко отношение. „По-“, но по-скоро ъпгрейд над проекта Veyron, в който компанията вложи оооогромно количество средства и усилия. Но пак, супер сериозен автомобил с неоспорими качества, достоен за уважение.

Уважаваме ги, но публикуваната на 24.02 реклама на Chiron е пълен абсурд. Линията е, че Bugatti моли Кристиано Роналдо за финален тест на Chiron, преди да започнат първите и доставки. Което е крайно несериозно. Окей, не коментираме футболните заложби на Кристиано, но сценка в която Анди Уолис (човекът карал McLaren F1 с 388 км/ч през 1998 г.) иска одобрението на футболист? Ясно е, че всичко това е маркетинг, но коя агенция са наели от VW? И кой въобще е дал одобрението си за този продукт?

Информацията под каченото в YouTube видео само бетонира абсурдния статус на това... промо. „Bugatti се обърна към истински шампион, който да направи финалния тест на новата суперкола на френската марка. Заключението му: одобрително, след детайлен тест драйв...“ Наистина вълнуваща история. Ако сте на 9. Колкото до Уолис, на него му простено, той е главен тест пилот на Bugatti и сме убедени, че не е имал особен избор.

И за да подплатим допълнително мнението ни колко плитка всъщност е тази реклама, ви припомняме разпространения също наскоро клип с рекордния пробег на McLaren F1 от 1998 г., когато същият този Анди Уолис развива 388 км/ч. Тогава обаче McLaren се справя с тестовете и маркетинга без да прибягва до „експертно шампионско“ мнение на, например, Зинедин Зидан... Гледайте абсурдната реклама горе, след което кликнете на този култов F1 за любопитния материал и рекордното видео.

Първородната Godzilla!