Rolls-Royce Dawn за... рапъри със синя кръв. Wald International в типично техен стил. Галерия и инфо

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

01 Mar 2017

Rolls обичат да се асоциират с клиентите си с изтънчено потекло, но всички знаем, че един от най-големите пазари за британците (немците, собствениците от BMW) е САЩ (и Китай), където клиентелата е доста... платежоспособна. Phantom с 23-инчови хромирани спинъри? Мястото е съединените щати, а много от клиентите са и певци редящи рими. Не че имаме нещо против, само отбелязваме.

Но, в крайна сметка всички производители правят коли не за кеф, а за пари, така че важното е да има клиенти. А за да има, особено по-скъпите имена, трябва да разнообразяват гамата си, понякога с риск да оронят репутацията си. Porsche например изкараха Cayenne и Panamera, дори с нафтови мотори, светотатство, което вече се приема съвсем нормално и което осигури пари на немците да направят 911 още по-съвършен автомобил. Бизнес.

Този Rolls Dawn обаче не идва от Гудууд, а от Япония, от скандалния тунер Wald International, който кръщава абсолютно всеки свой проект с разширението Black Bison. Без значение дали колата е черна или бяла. В случая „Черният бизон“ е бял, качен на 21-ичнови Duchatlet D41C колела, които са с различен цвят от двете страни на колата. Самото купе пък е свалено с няколко сантиметра, а бодикитът е скандален.

Скандален е най-точната дума. Докато нафуканата предна броня донякъде може да бъде преглърната, то праговете с фалшиви хриле и най-вече този дифузьор отзад с видими ауспуси изглеждат... евтино. И това е най-странното, защото с годините започнахме да харесваме и уважаваме Wald International, въпреки че логото им е откраднато от Mercedes-AMG и завъртяно на 180 градуса. Просто има нещо в тези японци, което ни харесва. Вижте какво направиха с Prius (кликнете на колата).

Лукс от Китай!