Bugatti Niniette 66 е супер лукзосна лодка вдъхновена от Chiron. Мощна е 2000 коня, джакузито е от карбон. Галерия и инфо

  • Галерия от 14 снимки. Галерия от 14 снимки.

09 Mar 2017

Bugatti Niniette 66 е с едва 500 к.с. по-мощна от шосейния феномен Bugatti Chiron и също като него разполага с 16 цилиндъра. Лодката обаче не е се задвижва от форсиран с четиритурбо W16, а от два V8 мотора MAN с по 1000 коня всеки. Които са достатъчни за максимална скорост от 44 възела или 82 км/ч, което е с 338 км/ч по-малко от ограничения на 420 Chiron. Но тук все пак говорим за 66-футов (20-метров) карбонов корпус и мега лукс на вода.

Лодката видимо е вдъхновена от Chiron, като за производството ще отговаря базираната в Монте Карло „яхтостроителница“ Palmer Johnson Yachts. Споменатите мотори са свързани към Marine Jet Power реактивни сопла, а от двата борда на корпуса се спуска по един спонсон, осигуряващ добра стабилност на съда. Плиткото газене от 1,20 метра също е плюс за бъдещите собственици, който ще могат да прикарват Niniette 66 до самите плажове.

И макар, че в днешно време свикнахме да виждаме водни проекти на автомобилни фирми, историята на Bugatti помни още един подобен случай и то датиращ от 1930 г. Тогава австрийски принц на име Карло Маурицио Русполди поръчва моторница на Еторе Бугати, който дава на лодката галеното име на най-малката си дъщеря Лидия - Niniette.

Други особености? Ами, стилът е силно повлиян от Chiron, а в изработката е вложен (по-скоро ще бъде, защото още няма готови съдове) много карбон. Основата на леглото, джакузито и много други работи ще бъдат направени от въглеродния композит. Цената? Не е обявена, но като се има предвид, че Bugatti правят коли струващи колкото средно големи яхти, то тази лодка вероятно ще струва колкото... средно голям остров.

Но ако имате Chiron и 2000 коня и 80 км/ч са ви малко, може да изневерите на марката и да скочите в този Cigarette Marauder AMG, вдъхновен от Merc-AMG GT. Тази моторница разполага с 3100 коня. Кликнете на снимката за инфото и галерията.

Първородната Godzilla!