Moto Expo 2017: Най-якият щанд е на Yamaha, най-яките момичета са при Moto Guzzi и Ducati. Нашите впечатления и обилна галерия

  • Галерия от 67 снимки. Галерия от 67 снимки.

24 Mar 2017

Няма да прекаляваме с думите, а ще заложим на снимките. Само ще кажем първите ни бързи впечатления от първия ден на Moto Expo в Sofia Ring Mall. А те са, че Yamaha са опънали най-якия щанд, бяла настилка, бели стени, супер осветление и доста моторетки. Мястото им просто е най-доброто и най-добре усвоеното от тях, като отличаващите се машини са мега пистарката R1, XSR 900 ни допада изключително, а скутерът NMax 155 ни харесва, защото има карбоноподобни части.

Промо дамите? Най-готините определено са при италианските Moto Guzzi и Ducati. Машините на първите също са доста интересни, харесахме си V9 Bobber, а Ducati xDiavel S просто играе в своя лига – веднъж с дизайна си, веднъж със същността си на нещо като спортен чопър. Изглежда епично.

От пистарките супер силно впечатление прави MV Agusta F3 RC, специалната стрийт рейсинг версия на модела, супер красива. Тя се намира на щанда на Motopoint.bg, които пък е може би най-разнообразния на изложението. В пистовия сегмент имат споменатата F3 RC, спортният турист Turismo Veloce също е в близост, 3- и 4-колките на Quadro са там, както и скутерите на Kymco. Същата марка показва дори 125-кубиков нейкед.

На щанда на Peugeot си харесахме скутера Speedfight. Дизайнът и конкретната разцветка на машинката са супер. В съседство са представени и Honda, които са силни както винаги. Там очите ни останаха върху новата Africa Twin, която – макар и не в любимата ни разцветка в бяло със синьо, червено и със златни джанти – определено впечатлява (карахме я преди няколко месеца, кликнете тук за теста).

Друго? Има още доста интересни неща, като например мястото на BMW. Немската марка представя най-достъпната версия на култовото R nineT, която идва със завършека Pure, а адвенчър доминаторското BMW R 1200 GS е в най-новото си и рафинирано изпълнение досега. Байкът е страхотен и буди респект, като го видите няма да се учудите защо е най-продаваният в класа си в цял свят. Асиметричната муцуна на роудстъра S 1000 R също хваща окото.

В Ring Mall-а са също и Aprilia, марка която е готино е че може да се види на живо - Caponord 1200 заслужава внимание -, а швейцарската марка Quadro прави дебют на българския пазар с доста любопитни 3- и 4-колки, които могат да се карат с категория B. KTM са сила, Kawasaki са там, а вероятно пропускаме някой, но ще спрем дотук и ще оставим галерията да говори. Само ще завършим с липсите: липсват ни Harley, както и Suzuki, но няма пълно щастие.

Салонът е със свободен вход и ще продължи до 2 април, така че ако имате път към „Ринга“, няма да сбъркате. А след обиколката на моторите може да задоволите адреналиновия си глад с малко картинг. Приятно цъкане.

Текст и фотография: Иван Монев

Лукс от Китай!