Карате чисто нов Citoren Jumper, но ви е прекалено модерен? Вече може да го състарите със 70 години

  • Галерия от 14 снимки. Галерия от 14 снимки.

04 Apr 2017

Услугата се предлага от италианска фирма на име FC Automobili и идва под формата на комплект панели – около 20-ина на брой -, който да си завинтите за модерното возило. По този начин го превърнете в морален наследник на легендарния ръбат H Van, онези бусчета приличащи на сглобени от стари радиатори, каквито в България от години ползваме за изработката на редица други битови удобства - от заваряването им в гаражни врати до плоскости за изработката на... жилищни балкони.

В случая обаче панелите не са направени от тежък метал, а от фибростъкло и може да си ги монтирате сами. Имате вариант и да закарате колата в FC Automobili където да ви преоблекат возилото, но ние бихме избрали първия вариант защото е по-забавен. Все още няма информация за цената на „анти фейслифт“ комплекта, но фирмата е обявила, че ще направи едва 70 броя, по повод 70-ата годишнина на H Van. Да очакваме ли и фибро-кит за превръщане на Fiat Ducato в Zuk? По-скоро не.

Ако пък съвсем ви доскучае, може пратите един мейл на французина Емилие Лиреи. Той ще ви обясни как да превърнете Jumper-а си в мотоциклет. Човекът все пак вече го е правил с 2CV и то в пустинята, сам самичък, без почти никакви инструменти. Кликнете на тази... купчина старо желязо спасила живота му, за една невероятна история.

Първородната Godzilla!