Тичане надолу по 70-метровия пилон на Бузлуджа и уейкбординг в Владайската река. 2D RUN - MMP 3 е мега яко българско видео

  • Галерия от 9 снимки. Галерия от 9 снимки.

07 Apr 2017

Така нареченият ‘freerun’ или паркур е спорт и култура, които започнаха да се зараждат в България след готиния филм „Ямакаши“ от 2001-ва. С хода на развитие на сайта ни поличихме и няколко запитвания защо социалната секция и в последствие еволюиралата новинарска част, не засягат спортове, като бънджи, бягане и т.н. фрийрън. Отговорът ни тогава бе, че тези активности не са свързани с превозно средство, каквато е философията на Dizzy.

Но, понеже мотото ни е „Движението е в кръвта ни“, и – най-вече – понеже това видео е супер яко, направено с мерак и вещина, от българи, заслужава да бъде популяризирано. И освен това в него все пак има триколка (на 00:44), уейкбординг (01:18) и скейт (01:48), така че преспокойно влиза в няколко наши категории. Кадрите са изумителни, а тичането по 70-метровия бетонен пилон на Бузлуджа е епично.

Спираме обаче с локумите и обясненията. Главен герой е Илко Илиев, човекът зад дистанционното на дрона се казва Марин Кафеджийски, а продукцията е съвместно усилие на Diffraction, Astro Kit и LEAP. Музиката на The Derevolutions също е точно на място и прави усещането за видео игра още по-реално. Гледайте клипа, разцъкайте галерията и споделете вашето мнение.

Най-достъпният пикап у нас?