Новият Lincoln Navigator е помпозен автобус с 450 коня и име на уиски. Галерия и инфо

  • Галерия от 23 снимки. Галерия от 23 снимки.

16 Apr 2017

Трябва да признаем, че името Navigator ни допада, а с последното поколение U554 (и кода му отива; и той напомня на подводница, както и габаритите) може да се поръча и в изпълнение Black Label. За разлика от 12-годишното Johnnie обаче, Lincoln Navigator U554 е чисто нов. И огромен.

Black Label изпълнението се различава по още по-луксозния интериор, но по-интересен е аспектът на размерите на колата. Тя се предлага в две изпълнения, къса и дълга база, като късата се простира на компактните 5,35 метра, а дългата чуква 5,67 метра. Супер. И двете версии са високи 2 метра, а масите им са съответно 2,6 и 2,8 тона. Като имате предвид, че купето вече е алуминиево, което е довело до олекотяване с около 90 килограма.

Вътре в тези близо 5,4 или 5,7 метра получавате кожени фотьойки, тънки седалки на третия ред, който на вероятно имате повече място отколкото на втория в Range Sport, 6 USB порта, 110-волтов контакт, Wi-Fi и програмируем LCD дисплей, вместо класически стрелки за километраж и оборотомер.

Задвижването? Автобусът е базиран на Ford F-150, като от него идва 3,5-литровия V6 EcoBoost с две турбини, 450 к.с. и 10-степенен автоматик. Динамиката? Ммм, нямаме данни за това нещо, но на дали е удачно и да го наричаме така, имайки предвид масата на на колата. Макар, че тягата не е лоша, а 10-степенния автомат би следвало да осигури уверено плъзгане напред.

Разцъкайте обилната галерия на новия Navigator, след което може да кикнете на новия F-150 на Ford, колата използвана за база на Navi-то.

Много практичен и интересен!