1939 Lincoln-Zephyr 'Scrape' Custom изглежда заплашително, плюе огън и се продава

  • Галерия от 20 снимки. Галерия от 20 снимки.

26 May 2017

Тази кола е доста любопитен мелез, който изглежда заплашително. Резултат е от съвместна 5-годишна работа на двама души, единият на име Тери Кок (редактор на Hot Rod Magazine) и Рамзи Мошер, занимаващ се точно с това, с изработката на поръчкови коли.

Предницата е от 1941 Zephyr, а задницата от Zephyr 59-та, качени на рама от 1978 Chevrolet. Калниците са раздути, а покривът доста снишен, като отворът за задното стъкло също е уникален. Фаровете пък са с произход 1939 Ford (същите, като този който е ползван при турбинираното Harley, за което писахме преди седмица), а моторът – „малък блок“ Chevy с обем 350 куб. инча (малко над 5,7 литра, малък блок...), вързан към... 3-степенен автоматик.

Окачването пък е вързано към въздушни възглавници за да може да ляга така колата и да изглежда така заплашително. Що се отнася до интериора, „меката пейка“ е от Cadillac, останалото е изработено по вкуса на господата споменати в началото. Колко струва? Между 300 и 400 хил. долара, според сайта на RM Sotheby’s. Автомобилът ще бъде продаден на търга в Санта Моника на 24 юни.

Първородната Godzilla!