MG E-motion прилича на Aston Martin с фарове на Mazda, електрически е и вдига сто за под 4 сек

  • Галерия с 23 снимки. Галерия с 23 снимки.

21 Apr 2017

MG правеше странни и скучни работи. Не говорим за златните времена и MGB, а за тези след 2000-та година, когато марката произвеждаше и супер странното MG ZT. Кола, базирана на Rover 75, който от своя страна ползваше части и от BMW, но при която предаването бе изместено от предно на задно. И която се задвижваше от V8 мотор сходен с този на Ford Mustang…

MG просто се луташе, търсеше себе си, като в крайна сметка попадна под владението на голяма китайска компания, а моделите станаха от скучни – много скучни. Но, ето че има раздвижване и то какво – в Шанхай марката показва това нещо, MG E-motion concept, което изглежда... доста яко.

Окей, в дизайна му можем да намерим черти на Aston, Mazda, Buick и още няколко марки, но като цяло визията е доста готина, а изработката и самия проект на интериора изглеждат доста добре. Още по-любопитно е задвижването, което е... не казват какво. MG казва само, че е разработено от тях самите (тоест от китайската SAIC), че ускорението от 0-100 км/ч става за около 4 секунди, както и че пробегът е над 500 км.

Усещаме двойно задвижване, а пробегът подсказва за батерия с капацитет от минимум 80 кВтч, но от марката не издават подробности в тази връзка. И понеже става въпрос за Шанхай, за кола с вдигащи се нагоре врати и за китайкса компания притежаваща европейска марка, кликнете и на този Lynk & Cо 02 Sedan, автомобил дело на Geely, онези които управляват Volvo доста успешно.

Лукс от Китай!