Новото BMW F90 M5 ще има xDrive и над 600 к.с.

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.
  • На първите шест ще откриете три различни нюанса на синьо/лилаво, според разбиранията на BimmerPost и WildSpeed. В края на галерията слагаме и още два рендъра, които не изглеждат толкова реалистично, но знае ли човек... На първите шест ще откриете три различни нюанса на синьо/лилаво, според разбиранията на BimmerPost и WildSpeed. В края на галерията слагаме и още два рендъра, които не изглеждат толкова реалистично, но знае ли човек...

06 May 2017

Изглежда BMW току-що е представил новото M5 на клиенти и търговци в Южна Корея. Благодарение на тях и на Abi Dhabi Motors получихме доста апетитна информация за супер седана.

Най-същественото е, че новото M5 ще има над 600 к.с., благодарение на двете турбини на 4,4-литровия си V8. В съчетание с опционалното двойно предаване xDrive  те ще правят възможно ускорение до 100 км/ч в рамките по-малко от 3,6 секунди. Не знаем точно колко по-малко.

Като стана въпрос за двойното предаване, то ще има три режима на работа, като в един от тях 100% от въртящия момент ще бъде изпращан към задните колела, както се случва в т.нар. Drift Mode на новия Mercedes-AMG E63 S.

Знаем също така, че F90 M5 ще има покрив от въглеродни влакна, по-наточена версия на 8-степенния автоматик на ZF и странични огледала с дизайн като при M3 и M4.

Колата ще може да се поръча с много якото синьо Marina Bay и с 20-инчови колела, които вероятно ще са стандартни.

Кога ще се случи M5 на практика? Очаквайте колата официално на автосалона във Франкфурт през есента, а снимки и повече инфо може би ще имаме в близките седмици.
 

Много практичен и интересен!