89-годишен Benz за 16 млн. лв, Porsche 911 RSR от 93-та, което не е карано никога и шосеен McLaren P1 GTR. Това са само част от лотовете на RM Sotheby’s


19 Aug 2018

И по-точно само три от лотовете на RM Sotheby’s за предстоящия търг при вила Ерба. В хода на миналия и този месец писахме няколко пъти за интересните експонати, който ще бъдат продадени, а сега ги събираме на едно място, в случай че сте пропуснали нещо. Нужно е само да кликнете на всяка от картинките тук в текста, за да ви отведе магията на сайта до съответния материал. Представяме ви пет от най-любопитните машини, който ще сменят собственика си край езерото Комо. Датата на търга е 27 май, така че все още имате шанс да грабнете някоя от тях. 

 

1928 Merc 680 S Torpedo-Sport Avant-Gardе. Ето откъде идва названието Avantgarde, от отзи пош Benz, който помещава... 760 червени кожи от гущер. Това е и най-скъпият експонат в рамките на търга, очаква се цената му да надмине 8 млн. Евро. Кликнете на снимката за пълната галерия и инфо.

 

 

1954 BMW RS 54. Мотоциклет, който е доста по-нов от Benz-a горе, само на 63 години е и е един от само 24 произведени. Затова и цената му е такава, около 175 000 евро. От Sotheby’s го наричат механично произведение на изкуството, а ние не бихме го върнали. Кликнете на байка за пълната информация.

 

 

1993 Porsche 911 Carrera RSR 3.8. Това е може би най-любопитният лот, защото колата не е карана никога и защото е в луксозно изпълнение. На обшития с кожа километраж пише 10 км, а салонът удря зрението с ярко червената тапицерия, също кожена. Porsche-то дори още е покрито със заводската предпазна вакса. Кликнете на него, няма да се изцапате.

 

 

1965 Alfa Romeo Giulia Sprint GTA. За разлика от 911-ката, тази Alfa е карана в състезания. И е със сменен двигател, защото старият бил... гръмнал. На един собственик през последните 20 години, а състоянието и е описано като ново. Кикнете на яката Giulia за галерията и инфото.

 

2016 McLaren P1 GTR. Пистовата версия на култовия P1, превърната в шосейна. Колата генерира 1000 к.с., прилича на летяща чиния, а цената за трансформацията и в автомобил законен да се движи по пътя е 287 000 евро. Повтаряме, това е сумата отишла само за легализирането и, за четири мигача и още няколко елемента... На 300 км е и изглежда яко. Кликнете на тази P1-чка за пълното инфо.

Първородната Godzilla!