Това 1954 BMW RS 54 в перфектно състояние може да бъде ваше. Ако ви се дават 175 000 евро и отидете до Италия

  • Галерия от 11 снимки. Галерия от 11 снимки.

05 May 2017

Всъщност, дори не е нужно да ходите до Чернобио, Италия (забравете за асоциациите с инцидента, красотата на това място е в космически контраст с негативните спомени), където се намира вила Ерба и където ще се проведе ежегодният търг на RM Sotheby’s. Може да залагате също по телефона, дори по интернет. Което е и една от причините същите да публикуват подробна информация за лотовете в сайта си, придружена със снимки, за да знаете все пак къде ви отиват хилядите евро,

В случая сумата не е толкова голяма, на фона на прогнозните цени на лотовете за които писахме досега. Очаква се това прекрасно BMW RS 54 да смени собственика си за 125-175 хил. евро. Байкът е един от 24-те произведени през 54-та и е детайлно реставриран от Курт Буш, бивш заводски състезател на BMW.

„Двигателят на RS 54 е механично произведение на изкуството,“ казват в описанието RM Sotheby’s. „Двуцилиндровият боксерен 500-кубиков мотор с напречни валове и конусовидни предавки е характерен за този модел“. Валтер Зелер и Георг Майер печелят легендарното TT с такива машини, така че ако си търсите мотор за Classic TT, имате шанс, състезанието започва на 26 август, а търгът е сега на 27 май.

Ако пък не ви се дават 175 хил. евро за 63-годишен мотор може да заложите на другата крайност, на този HP4 RACE с карбонова рама и колела, който е възможно най-съвременния пистов байк, мощен е 215 к.с., тежи 171 кг и не на последно място, е повече от два пъти по-евтин от RS 54-ката. Кликнете на мотора за пълната галерия и информация.

 

Лукс от Китай!