Само една автокъща в света предлага квартета F40, F50, Enzo и LaFerrari. Познайте къде се намира?

  • Галерия с 20 снимки. Галерия с 20 снимки.
  • Жълтото LaFerrari е практически ново Жълтото LaFerrari е практически ново
  • Enzo на по-малко километри, отколкото навъртате годишно с колелото си Enzo на по-малко километри, отколкото навъртате годишно с колелото си
  • Diablo-то до това F50 също изглежда привлекателно Diablo-то до това F50 също изглежда привлекателно
  • Все още не можем да осъзнаем как подобна кола кола може да се роди в края на 80-те Все още не можем да осъзнаем как подобна кола кола може да се роди в края на 80-те

09 May 2017

LaFerrari вече вдигна цената си до десет милиона евро. Enzo, F50 и F40 също остаряват благородно и увеличават стойността си, макар и не така бурно.

Не е достатъчно да плувате в пари, за да се сдобиете с някоя от последните четири суперколи на Ferrari. Трябва също да намерите автокъща, способна да ги издири. Вероятно най-логичното е да хващате самолета за Близкия изток. Но този път не ви пращаме в Абу Даби или Дубай, а в столицата на Саудитска Арабия. В Рияд ще откриете автомобилния търговец Seven Car Lounge. В изложбената му зала са събрани F40 от 1992 с едва 12 200 км на километража, F50 от 1996 (12 900 км), Enzo от 2004, което на практика не е карано (450 км) и недокосвано LaFerrari от 2015 г. С изключение на последната, всичките са в любимото ви червено.

Цените? Разкриват се само при проявен интерес от сериозен клиент. За сравнение в Германия може да намерите F40 за около милион евро, доста по-рядкото F50 за около 1,5 млн. евро и Enzo за близо 2 млн. евро. В mobile.de ще откриете LaFerrari на цени между 2,8 и вече споменатите 10 млн. евро. Колко ще струват тези коли в Саудитска Арабия? Позволете да предположим солидна надценка заради ниския пробег и платежоспособните клиенти.

Сред другите Ferrari-та в каталога на къщата са 550 Barchetta, F12 Berlinetta и 488 GTB. Не сте почитатели на марката? Какво ще кажете за McLaren 675LT, Lamborghini Aventador SV Roadster, Mercedes SLR McLaren 722 S Roadster, Mercedes-AMG GT S, Porsche 918 Spyder или доста рядкото (произведени са три) Pagani Zonda Tricolore?

 

Първородната Godzilla!