Bentley пуска Bentayga с интериор за вегани. Сериозно

  • Галерия с 10 снимки на седалки от кожи на крави. Галерия с 10 снимки на седалки от кожи на крави.
  • Още нямаме с такива от кожи на медузи, което било много веган... Още нямаме с такива от кожи на медузи, което било много веган...

11 May 2017

Кожен салон. Обичайна екстра. Само че при Bentley това обикновено включва убийството на около 20 щастливо пасли крави. Вече не. Славната британска марка се ориентира към веганите, след като е получила няколко отказа за покупка заради прекаленото използване на животинска кожа за тапицериите на интериора.

Така че очаквайте веганското Bentley съвсем скоро. Според главния дизайнер на марката Щефан Зийлаф новият интериор ще бъде също толкова луксозен, колкото и досега. Просто няма да е направен от животни, а от растения.

„Не можеш да продадеш продукт като Bentley, който съдържа кожите на 20 животни, на някой с вегански начин на живот, обяснява Зийлаф. Вече сме разговаряли с тези клиенти, особено в Калифорния, и те ни попитаха какво можем да предложим.”

А какво ще предложат всъщност? Не, няма да е някоя спарваща изкуствена кожа. Стратегията на Bentley предвижда използването на протеин и гъби и в най-лошия случай на медузи, но не дава повече подробности. Гъби и медузи? Защо не, след като интериорът на BMW i3 се прави от евкалипт... Което не пречи на американската полиция да го ползва за служебни цели. Цъкнете на снимката:


 

Първородната Godzilla!