BMW пенсионира „шестицата”. Заменя я с това! Запознайте се с първите линии на Серия 8

  • BMW пенсионира „шестицата”. Заменя я с това! Запознайте се с първите линии на Серия 8

11 May 2017

Отбележете си 26 май и хващайте куфарите за Италия. С нискотарифна компания или не, не ни интересува, но на въпросната дата трябва да сте край езерото Комо за Конкурса за елегантност във Вила д`Есте. Там BMW ще покаже новата Серия 8, която обещава да е BMW-то на BMW-тата.

Както виждате от изображението, купето ще е много издължено и „GT”. И пенсионирането на актуалната Серия 6 Купе (да, тя тихомълком вече не се произвежда, за разлика от кабриото и 4-вратото GranCoupe) си е струвало.

На Concorso d`Eleganza всъщност ще видим концептуален модел, който през 2018 ще потече от конвейра. Със Серия 8 BMW ще се опита да се качи на върха в доста рядко населения сегмент, където властват S-класа Купе, Continental GT и DB11.

Колата ще бъде базирана на платформата CLAR, която се крие под ламарините на актуалните Серия 5 и 7. „Осмицата” ще е по-голяма, по-луксозна и по-мощна от отиващата си „шестица”, като се очаква цена около 150к евро, а двигателната гама по всяка вероятност ще включва и престижна дванайсетцилиндрова версия, с каквато Серия 6 не разполага.
 

Много по-добра от предишната?