17-годишният Виторио Попов атакува рали „България“ с Renault Clio RS III, колата на Здравко Минев

  • Виторио ще кара Clio RS-ката на Здравко Минев. Галерия с 5 снимки. Виторио ще кара Clio RS-ката на Здравко Минев. Галерия с 5 снимки.

19 May 2017

Вчера ви запознахме с историята на Виторио Попов, един от най-младите автомобилни състезатели в България, който днес стартира в рали „България“. Тогава обаче писахме, че 17-годишното момче ще кара Fiesta ST, но както се случва често в рали спорта - а и не само, особено когато става въпрос за самоучастие, без гърба на голям производител или спонсор - нещата могат да се променят в последния момент.

Промяната в случая е автомобилът. Поради финансови затруднения Виторио няма да може да стартира в започващото след броени часове рали „България“ със своята кола, но за сметка на това ще кара подготвено за RC3 Clio RS III. Състезателната кола е предоставена от пилота Здравко Минев. Здравко ще партнира на Виторио по скоростните отсечки в събота и неделя, като двамата вече са провели тестове на автомобила днес, за да може Виторио да свикне с поведението на машината, доколкото това е възможно в тези кратки срокове.

Ние обаче вярваме в таланта на младото момче и го подкрепяме с каквото можем! Обърнете внимание и на лепенките на автомобила, там ще видите и нашето лого, защото движението е в кръвта ни. То определено тече със устрем и във вените на Виторио! Пилотът сподели, че спирането на Clio-то е впечатляващо, а мощността от 200 коня не го притеснява – с толкова разполага и турбинианата Fiesta ST, с която първоначално трябваше да атакува отсечките.

Финансовите затруднения не са нещо положително, но постъпките като тази на Здравко Минев са точно такива. Радваме се, че можем да коментираме подобни дела, както и че Виторио все пак ще кара в ралито, при това с добре подготвен автомобил. Вярваме, че възходът на рали спорта в България тепърва предстои и тези хора са пример за това, подкрепяйки младите ни надежди и давайки им шанс да изявят таланта си и да прославят родината ни с техните успехи! Очакваме ви на рали „България“. Часовият график на отсечките може да вите, като кликенте тук, а повече информация на сайта на рали „България“ - http://rallybulgaria.com/  

Първородната Godzilla!