Vilner показва проект базиран на Audi TT, кола която немците кръстиха на най-опасното състезание с мотори. Четири дни преди самото състезание

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

23 May 2017

Идва! Дойде! Тазгодишното TT чука на вратата и се очертава адски интересно. За голямо съжаление „Кралят на планината“ Джон Макгинес счупи крак в NW200 и пропуска състезанието, но на о-в Ман ще кара неговият съотборник Гай Мартин, който за пръв път е в голям заводски отбор – този на Honda. Победителят от миналата година Майкъл Дънлоп пък сменя BMW-то за новия GSX-R1000R на Suzuki, въобще, питанките са много, а надпреварата започва след едва 4 дни.

И след леко извинение, че избягахме от основния акцент, насочваме вниманието ви към това нещо, което е на снимките. А именно най-новият проект на Vilner, който е базиран на първото Audi TT Roadster, кола дължаща името си именно на шосейната мотоциклетна надпревара. Може би ще ви прозвучи странно, но инициалите на TT идват от Tourist Trophy, безспорно най-старото и опасно мотоциклетно състезание на планетата, провеждащо се от 1907 г. до днес. NSU, марката сляла се с Auto Union за да се превърне този съюз в Audi, има история на о-в Ман с нейните мотори, където участва в TT от 1911 г. В последствие се появяват автомобилите NSU 1000TT, 1200TT и TTS, а през 1998 г. Audi възражда двете наклонени букви (също както в логото на състезанието) върху задницата на компактното си купе и роудстър.

Конкретното TT от 1998 г. също заема особено важно място в живота на неговия собственик, поради което той решава да подари на роудстъра си вниманието на Vilner, без обаче да отдалечава прекалено автомобила от оригиналното усещане. Заводският бежов интериор е прекалено скучен и оттам тръгва самата идея.

Цветовете и оформлението на интериора на един роудстър обаче са още по-важни отколкото при автомобилите с фиксирани покриви, защото при кабриолета визуалното съпоставяне на салона с екстериора е неизбежно. Поради тази причина Vilner поставят акценти в синьо в кокпита – ивици от алкантара по седалките и вратите, сини предпазни колани, сини шевове и централен маркер от синя кожа на волана. Същият е изцяло премоделиран от специалистите в ателието, скосен е в долната част, а обръчът е прекроен с за оптимален ергономичен захват.

Централната конзола е боядисана в меко кафяво, а продължението и между двете облегалки е облечено във фина кожа със същия цвят. Основна забележителност на салона е перфорацията изпълнена в TT мотив, като в горната част на средите на облегалките са оставени по една плътна емблема в стила на името на модела. Изключително дискретни детайли, но видими при свален покрив са тапите в основите на конструкцията на подглавниците. Традиционно неглижирани от производителите, черните пластмасови детайли Vilner обличат в обърната кожа.

Собственикът докарва колата с вече модифициран екстериор, ни арт студиото добавя LED елементи във фаровете и стоповете, който придава по-съвременен акцент на ТТ. Черният подпис на Vilner отляво завършва автомобила, заедно със също лакираните в тъмния инициали от противоположната страна на задницата. Разгледайте едната дузина кадри, след което може да кликнете на този Merc CLA, който Vilner превърна от базова машина в такава с персонален почерк.

Лукс от Китай!