BMW Motorrad Concept Link е футуристичен ел. скутер, който знае къде отивате без да сте му казали

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.

26 May 2017

Да, защото машинката е в постоянна връзка с календара ви, така че ако сте въвели например среща в Бизнес Парка в петък, 26-ти, навигацията на BMW Motorrad Concept Link подготвя предварително най-удобния и бърз маршрут. Това е виждането на немците за бъдещето на градската мобилност – ел. скутер, който „комбинира дигиталния с аналоговия свят“.

Concept Link няма класически уреди със стрелки, вместо това важното инфо се прожектира директно на предното стъкло, включително и напътствията на навигацията, а под кормилото има допълнителен екран за останалата информация. Копчетата до ръкохватките също не са класически, ами тъч повърхности, които явно са направени да работят и на дъжд.

Задвижването? Немците не споменават точните показатели на машината, нито капацитетът на батериите, но казват, че „експлозивната мощ на концепцията пък е нещо напълно ново за BMW Motorrad”. Звучи обещаващо. Другото интересно нещо е, че екипировката за каране на Concept Link е свързана с моторетката: в якето е зашит чип, който отваря вратичката на отделението за багаж, когато размахате ръка.

Колко реално е това нещо? Ами, не сме го виждали на живо и не знаем как точно работят тези идеи в реалния свят, но е сигурно, че гледаме към прототипа на новия C evolution на BMW. 

Първородната Godzilla!