'The Bandit' BMW R nineT е направено за 10 дни. По него има мед, бронз и алуминий

  • Галерия от 16 снимки. Галерия от 16 снимки.

12 Jun 2017

„Собственикът ни каза, че имаме десет дни да направим нещо с неговия мотор,“ казва Точо, един от двамата зад аржентинското ателие Vida Bandida MC. Той и Салви остават всичко подхванато приемат предизвикателството. „Идеята беше да не го отдалечаваме много от заводския вид, но да добавим повече внимание към детайла и да елиминираме сивите елементи, да го направим по-черен“.

Е, получило им се е. Резервоарът е боядисан напълно в най-тъмния цвят, безелът на фара също е черен, както и преработените капаци на главите. Калникът пък... е премахнат, вместо него е поставена месингова лента, която служи просто за съединяване на алуминиевите крепежни елементи на отсъстващия вече компонент. Черните тройници също дават приятен контраст със златната вилка Sachs.

Кормилото също е черно, а неговата област доста по-чиста поради преместването на оригиналните уреди... от лявата страна на мотора. Позицията им е доста странна и не сме сигурно колко е удобна, но пък така байкът изглежда интересно. От другата страна пък е монтирана алуминиева тръба във въздуховода, който серийно завършва с пластмасова фуния.

Задницата определено е най-модифицираната част на мотора, серийната допълнителна рама е премахната, седалката е къстъм изпълнение, а под опашката са монтирани дискретни LED светлини за да бъде все машината пак легална. Титаниевият Akrapovič завършва приятно картинката.

Първородната Godzilla!