Това е Hennessey Venom F5: 1451 коня, задно, 0-100 за 2 секунди и над 466 км/ч

  • Hennessey Venom F5 изглежда заплашително. Галерия от 8 изображения. Hennessey Venom F5 изглежда заплашително. Галерия от 8 изображения.

21 Jun 2017

Преди няколко дни ви показахме два тийзъра на предницата и задницата, а ето че сега Hennessey Performance пускат още няколко изображения на Venom F5, която трябва да натупа Bugatti Chiron. Или поне това е идеята на бруталните тексасци, които не дават много информация за колата, но обещаваните от тях цифри са забележителни.

Мощността ще бъде 1451 к.с., което означава 49 коня по-малко от Chorn, но пък Hennessey Venom F5 ще бъде осезаемо по-лек от могъщото Bugatti (с близо половин тон), тъй като задвижването на щатската кола ще бъде само задно. Моторът ще е V8 с две турбини, а времето за ускорение от 0-100 км/ч точно 2 секунди казват американците. Дали тексаската инженерна мисъл ще надвие тази на немската, ще разберем малко по-напред във времето.

А дотогава може да кликнете на този Exorcist – 1000 к.с. и 1310 Нм в Chevy Camaro. Колата е дело на същите тези брутални тексасци.

Първородната Godzilla!