Bollinger B1 е електрически пикап, който вдига сто за 4,7 секунди и е по-квадратен от Merc G-Class

  • Галерия от 15 снимки. Галерия от 15 снимки.

02 Aug 2017

В сравнение с Bollinger B1, Mercedes-Benz G-Class прилича на сфера. Можем да направим други аналогии с кубчето на Mercedes и по-специално с първата G 55 AMG. B1 развива 205 км/ч и ускорява от 0-100 за 4,7 секунди, което значи че бие 354-конната G при спринт до сто, но изостава с 5 км/ч при каране с максимална скорост. Все пак тези данни са повече от прилични за електрически високопроходим автомобил, още повече, когато изглежда по този начин.

Bollinger B1 е доста по-лек от немския класики тежи 1769 кг, благодарение на алуминиевата си каросерия и минималистичния дизайн. Окачването му обаче е доста сериозно: двойни A-раменни носачи в четирите края и хирдо-пневматични възглавници позволяващи вариация на клиренса, който може да достигне до 20 инча (над 50 см), благодарение и на откачащите се анти-ролбари.

Задвижването се осигурява от два ел. мотора в двата края. Общата мощност е 360 к.с., а въртящия момент е 640 Нм. Когато излезе на пазара този щатски SUT (Sports Utility Truck) ще се предлага с два варианта на батериите: 60 и 100 квТч. По-евтиният ще позволява пробег от около 190 км, а по-скъпия до 320. Окей, но какво ще стане с всичко това, когато джипката нагази дълбоките води? От Bollinger казват, че електрическата система е напълно изолирана и няма да поддаде реди да е поседяла 30 мин в 1 метър вода.

Цената? Все още не е обявена, но тази машина ни харесва. Интериорът може да се мие с маркуч, уредите са класически аналогови, а воланът още по-класически, Nardi Personal или Moto-Lita, не сме сигурни.

 

Много практичен и интересен!