Infiniti Prototype 9 тежи 890 кг и вади 320 Нм от ръкава си

  • Галерия с първите 5 снимки на лудото електрическо Infiniti Галерия с първите 5 снимки на лудото електрическо Infiniti

12 Aug 2017

Infiniti реши да подходи доста различно за конкурса за елегантност в Пебъл Бийч и направи ретро прототип с модерна техника. Стоманеният болид е ръчно кован и вероятно затова изглежда доста изкусително, ако не броим предната решетка. Лично за нас тя по-скоро клони към кича, но от Infiniti си я харесват доста и я определят като „отличаваща се с двойна арка”. Всичко останало обаче е магически красиво – особено дългата аеродинамична опашка. Най-любопитно обаче е задвижването. В дългото торпедо спокойно може да се побере която и да е потентна бензинова машина от каталога на марката, но инженерите са решили да подходят нестандартно. Обадили са се на своите колеги от Nissan и са взели назаем електромотора и батерията от следващото поколение Leaf. Така сребристата кола е получила 150 електрически конски сили и 320 Нм, които вероятно правят чудеса с тежащото под 900 кг возило.

Нетипично за прототип, дори разполагаме с точните динамични данни: максималната скорост е 170 км/ч, а спринтът до 100 км/ч се осъществява за 5,5 секунди. Infiniti подчертава, че машината е създадена за каране и че мигновеното изсипване на въртящия момент към задните колела може да изправя бръчки. От марката дори не се опитват да раздуват издръжливостта на батерията, като признават, че 30-те килотавчаса (една трета от капацитета на най-скъпата Tesla) ще бъдат изразходвани за точно 20 минути бясно пистово натискане.

В интериора на романтичния прототип царят някакви японски термини, от които нищо не разбрахме, освен че няма как да намерите по-фина кожа и по-елегантен волан.

Първородната Godzilla!