Fisker EMotion е електрическа суперкола, която се зарежда за 9 мин. Алелуя! Идва на CES 2018.

  • Галерия с 6 снимки на първите рендъри на EMotion. Вече имаме дата за премиерата - 10 януари 2018 Галерия с 6 снимки на първите рендъри на EMotion. Вече имаме дата за премиерата - 10 януари 2018

22 Aug 2017

Най-накрая някой да направи електрическа кола, която да не изисква три дена път с камили и внимателно планиране на зарядните станции, за да закара собственика си и семейството му на море. Пред вас е Fisker EMotion, който ще дебютира официално не на някой голям автосалон, а на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас през януари.

Известният автомобилен дизайнер Хенрих Фискер прави втори опит да произвежда екологична кола с името си, като този път обещава изумителни неща, като например зареждане да отнема 9 минути и още при представянето си колата да поддържа предпоследното ниво автономно управление. Доколкото първото твърдение все още е обвито в магла и се базира на уникална технология на батериите, за която никой няма ясна представа какво да очаква, то второто означава, че EMotion ще вози пътниците си преимуществено сам и ще отнема пуканките на шофьора само в редки ситуации – например при недобре обозначен ремонт на пътя или в много затънтени местности.

Fisker започна да приема чекове по 2000 долара като капаро още през юни, но поясни, че колата няма да е готова преди началото на 2019.
Базовата версия ще струва 130 000 долара, което е сравнимо с Tesla Model S P100D, като срещу тази сума Fisker предлага 650 км с едно зареждане и билет за първи ред на филма „Завръщане в бъдещето”.

Много по-добра от предишната?