Ducati Cucciolo е далчен роднина на Panigale. Моторът е жесток!

  • Галерия с 9 снимки. Галерия с 9 снимки.

09 Oct 2017

Както пишат Bikeexif, днес повечето хора асоциират Ducati с пистови тупалки по 200 коня, а от по-скоро и с понятието ‘Scrambler’, но през 40-те и 50-те, марката е била известна Cucciolo. Това е 50-кубиково мотоциклетче чието име означава „кученце“, тежи едва 44 килограма и което прилича на велосипед с двигател. До 52-ра са произведени са над 200 000 броя, но до днес са оцелени изключително малко екземпляри. Този е един от тях и е прекрасно  преработен от Analog Motorcycles.

Mотопедът реално е сбор от различни компоненти, като само двигателчето е от споменатия модел. Рамката например е велосипедна Iver Johnson и датира от 30-те години. Analog Motorcycles я събличаат до гол метал и я боядисвад в Kingfisher Blue, в знак на почит към историята на Ducati (цвят от гамата на модела Monza от 60-те). Двигателят от Cucciolo е модифициран за да пасне на рамката, като ателето добавя и LED фарче и стоп. В коженият калъф под седалката се помещава 12-волтовия акумулатор, за да изглежда байкът максимално изчистено.

Резервоарът е изработен от неръждаема стомана и запечатан с прозрачен лак. Под него дори стои и оригиналното лого на модела със симпатичното, малко кученце. Останалите детайли по Cucciolo са направени предимно от месинг и кожа, а гумите са велосипедни Schawbe Big Ben (главният ни редактор кара с почти идентичн ‘Crazy Bob’, изключително яка гума). Резултатът е доста винтидж мотопед с характер, който ни допада.

Много практичен и интересен!