VW Golf за 105 хил. с титаниеви Akrapovič, ново SUV от Seat и неговото братче от Skoda, което прожектира името на марката на земята

  • Галерия с 39 снимки. Галерия с 39 снимки.

21 Oct 2017

Преди години малко и скъпи автомобили впечатляваха с „космическата“ техника за осветяване на земята с фирменото си лого или надпис. Реално крушка, а вече диод и бленда – елемент за няколко долара, но все още ефектен.

Ефектен е и при Skoda Karoq, супер компактното SUV моделче, което дебютира на салона в столицата. Заедно с него бяха показани и братчетата му, идентичните като техника VW T-Roc и Seat Arona. VAG като цяло е доста добре представен.

Volkswagen. Безспорно Golf R е силно присъствие, колата е накичена с всички екстри за модела, които са я изстреляли над границата от 100k. Но пък вижте тази изпускателна система Akrapovič (опция), която е яка за гледане, а и на пипане. И вероятно и за слушане. Golf R генерира 310 к.с. и е суперколата за реалния живот, нещо което знаете. California-та пък е подвижен дом на колела, в който искахме да отседнем, след което да отвлечем към далечна дестинация, а Aerton-а седи доста яко на щанда, още повече в този цвят.

Seat. Испанците също имат интересни експонати. Вече споменатият Aron, който е един от трите братски супер компактни SUV-та от групата VAG, дебютиращи на изложението. Хотхеча Leon Cupra с 300 коня също радва окото и илюстрира колко дръпна марката през последното десетилетие.

Skoda. Разумната марка, която все повече вдига качеството присъства с почти цялата си гама. Superb прави силно впечатление с версията си 4x4 в изпълнение Sport Line, Octavia RS също е там, както и вече споменатия Karoq.

Много практичен и интересен!