1979 BMW R 100/7 ‘Scrambler’ е прекрасен байк, който се пали с телефон

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

16 Nov 2017

Системата не е революция и не еосновен акцент при това превърнато в скрамблър BMW R 100/7, но все пак заслужава да бъде отбелязана. Байкът е дело на дрезденското ателие Hookie Co., чиито девиз е ‘enjoy the good’. Немците са изтръгнали всички кабели от мотоциклета и са монтирали нови с въпросната система m.unit blue на Motogadget, която се свързва с телефон с Bluetooth и позволява диагностициране на байка и ръчкане по настройките. А когато собственикът просто се доближи до мотора, той вече е на контакт и може да бъде запален.

Иначе, Hookie Co. са оставили двигателя в оригинален вид, след основен ремонт. Изпускателната система също е с минимални промени, само накрайниците, плюс свежия слой черна боя. Отзад са сменили амортисьорите с YSS компоненти, изработили са нова подрама и са вграждили литиево-йонен акумулатор. Отпред пък са спуснали вилката с малко над сантиметър и усилили компресията.

Що се отнася до това, което наричат ‚кокпит‘, там има доста новости. Кормило, повдигачите му, копчета, всичко. Гриповете са класики от Bilwell Inc., модел Kung Fu, спирачният цилиндър е Grimeca, а скоростомерът е Kosho. Фарът е доста готин, LED, акомпаниран от още две сателитни LED светлини долу.

Hookie Co. са запазили непокътнат големия 24-литров резервоар, като са му слагат нова капачка и боя. Съдът е само леко повдигнат. Накрая, колелата и гумите: първите са стоковите, също пребоядисани, а Conti TKC80-ките са идеален вариант за собственика, който живее във ферма в Австийските Алпи.

Лукс от Китай!