BMW пуска „бейби“ S 1000 RR? Моторът ще бъде базиран на TVS Apache RR 310. Видео

  • Галерия с 3 снимки. Галерия с 3 снимки.
  • Това е TVS Apache RR 310, в оригиналния му вид. Това е TVS Apache RR 310, в оригиналния му вид.
  • Tова е таблото му. Tова е таблото му.
  • А това e BMW G 310 R, най-малолитражния мотоциклет на баварците, който също се произвежда в Индия от TVS. А това e BMW G 310 R, най-малолитражния мотоциклет на баварците, който също се произвежда в Индия от TVS.

23 Dec 2017

За не толкова запознатите с гамата на BMW Motorrad, най-малкият мотоциклет в нея е BMW G 310 R, лек роудстър с 313-кубиков едноцилиндров двигател, 34 к.с. и 28 Нм. Мотоциклет, който се произвежда от индийците TVS и който е базиран на техен модел, пипнат според изискванията на немците.

Сега същите тези TVS представят Apache RR 310, информация на която попаднахме при нашите приятели riders.drivemag.com. Това е малка пистарка, която използва доста от частите, които марката сглобява и в BMW G 310 R. Моторът изглежда приятно, двигателят е същият 313-кубиков агрегат, но при Apache генерира 33,7 коня – с 0,3 по-малко отколкото при „голото“ BMW, но това не е от особено значение. Тягата на бъдещия G 310 RR вероято ще бъде незначително по-висока.

Рамата на Apache RR 310 също е идентична с тази на G 310 R, както спирачките и колелата, златната обърна вилката, като само ъгълът и тройниците на последната са различни. Индийската пистарка е с 11 кг по-тежка от BMW-то, и трябва да признаем, че изглежда доооста добре.

Да очакваме ли BMW G 310 RR? Определено. Баварците диверсифицират гамата си, на изложението EICMA показаха и първия си средно голям скутер C 400 X, така че появата на малка пистарка е логично продължение за разширяване на портфолиото. Имате проблем, че байкът ще бъде индийски? Гледайте видеото. 

Много практичен и интересен!