Едно българско BMW E36 Convertible с 5,7 V8 от Corvette

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

27 Jan 2018

Попаднахме на този як проект във Фейсбук страницата на BMW Team Sofia. Информацията не е много, но напълно достатъчна, за да нямаме търпение да видим завършения автомобил и Рая Йорданова, навила Grip Royal воланa докрай, носейки се с вратите настрани, в облаци гумен пушек.

Проектът на родната и талантлива дрифт дама и MG Solution, които очевидно влагат доста любов и старание в изграждането на машината. Колата е базирана на BMW Серия 3 Е36 кабрио, но от него е останал почти само гръбнака, който също е модифициран с тръбна конструкция. Сърцето е щатско: 5,7-литров V8 от доказалата се LS1 серия на GM, което преди е туптяло в Chevrolet Corvette C5 произведен през 2003 г.

Мощност? Неизвестна за нас. Заводски моторът генерира около 350 коня, но тук определено ще изкарва повече. Снабден е с ECU Master, 92-милиметров дросел Sniper EFI и вероятно с още приятни работи. Окачването е с компоненти BC Racing и MG Solution, а състезателният резервоар е ATL. Чакаме дебюта на тази супер машина с нетърпение.

Първородната Godzilla!