Последни високоскоростни тестове на BMW Серия 8

  • Галерия с 8 Галерия с 8 "папарашки" снимки

27 Jan 2018

Когато имаш реноме на компания, която умее да прави бързи купета, а не си правил голямо, луксозно и супер бързо такова в последно време, имаш нужда от много тестове. BMW е почти готов с новата си Серия 8, но преди да ни я покаже окончателно, тренира скорости от 250 км/ч. Защото, поне в Германия, хората, които си я купят, ще искат да ги развиват.

Ето как тестовите прототипи са се озовали на трасето на Aprillia край Рим. Под камуфлажа се крие доста близка до концептуалната каросерия, а под нея – битурбо V8, с който BMW иска да захапе своя основен конкурент: S500 Coupe. Макар да не може да се мери с тестовото трасе на VW в Ера Лесиен, 4-километровият овал тук е отличен за достигане на скоростите, на които ще бъде подложена „Осмицата” в реални условия.

BMW по германски уточнява: „Ускорението, спирането и способностите за завиване на новата ни спортна кола ще бъдат анализирани на писти, слаломни отсечки и различни пътни настилки. Тежката тестова програма цели пълното уравновесяване между всички задвижващи системи и окачването. Новата Серия 8 демонстрира максимална динамика и прецизност във всички тестови ситуации”.

BMW подчертава и тясната връзка при разработването на серийната кола, наточената версия M8 и състезателния вариант M8 GTE. Голям брой компоненти ще бъдат еднакви за пистовата и масовата кола. Уви, това не важи за гигантския спойлер.

Дори без него обаче нямаме търпение камуфлажите най-накрая да бъдат свалени напълно... 

Първородната Godzilla!