Ново видео показва опита за рекорд на Viper на „Ринга”.

  • Галерия с 12 снимки от опита Галерия с 12 снимки от опита

11 Feb 2018

През последните години летвата за наистина добра обиколка на „Нюрбургринг” многократно бе повдигната сериозно. Вече 7 минути не са достатъчни, за да откраднете шоуто там. Може би точно по тази причина не всички разбраха за опита на Dodge Viper ACR да счупи въпросния рекорд. Преди окончателно да изчезне от автомобилната карта заради повишаващите се стандарти за сигурност, които „усойницата” вече не може да покрие.

Начинанието заслужава уважение и по друга причина. необходимите 159 000 долара, за да се направи опит за нов рекорд на „Ринга”, бяха събрани от почитатели на колата, вдъхновени от факта, че някога Viper беше кралят на пистата.

Ентусиастите събраха над 200 хиляди долара и ги предадоха на дилъра на Dodge в Хюстън, Тексас. Kumho се включи като спонсор, помагаха и други фирми, но като цяла начинанието беше финансирано от обикновени хора, влюбени в колата. Последният Viper ACR има 8,4-литров V10 с 645 к.с. и 813 Нм, как да не се влюбиш?

За съжаление нещата не се развиха по план. През юли екипът успя да запише 7:03,45 минути, което е страхотно, но изоставаше от времето на 918 Spyder. Според видеото най-доброто време на екипа е било 7:01,3 минути – с около четири секунди по-бавно от това на 918 Spyder. Да не говорим, че по-късно през есента Porsche 911 GT2 свали още десет секунди от рекорда.

Което изобщо не омаловажава страхотните усилия на екипа, успял да продължи дори след катастрофата на единия от двата автомобила. Всичко е събрано в едно наистина силно 24-минутно видео. Вземете си пакет чипс и му се насладете!

 

Първородната Godzilla!