Тези роботи се движат на глутница и си отварят вратите сами! Плашещо е! Видео

  • Галерия с 5 снимки Галерия с 5 снимки

15 Feb 2018

Помните ли това? Има продължение. Добре дошли в бъдещето. Само че това не е бъдещето, а реалността, в която плашещи роботи-лабрадори без глави си отварят вратите сами. Обзалагаме се, че се справят и със стълби.

Жълтите… хм, „неща“… са създадени от американските инженери от Boston Dynamics. Наричат ги SpotMini и съвсем не искаме да знаем как ще изглежда SpotMaxi. Четирикраките роботи „идеално се побират в офиса или дома ви“. Тежат около 30 кг и могат да плашат жени, деца и по-дребни мъже в продължение на час и половина, докато батериите им се изразходват. Както ще видите от видеото, справят се и с врати – дори големи тежки врати с автоматично затваряне. По-плашещото е, че се движат по двойки – ако единият робот без ръце стигне пред врата, той вика на помощ „брат си“, който има ръка, и заедно преминават през препятствието.

Роботите могат да носят товари до 14 кг. Опитваме се да си ги представим как помагат на възрастни хора с пазаруването или върши други полезни неща, но всяка наша мисъл се насочва към филм на ужасите…

Във всеки случай бъдещето е тук.

 

Лукс от Китай!