Топ 10 на най-готините модели на BMW за всички времена

  • Разгледайте галерията, за да проследите класацията! Разгледайте галерията, за да проследите класацията!
  • 10. BMW Серия 7 (E38): Третото поколение на Серия 7. Неуморният герой от „Винаги ще има утре“ и „Транспортер“. Епичният флагман на марката от 90-те, задвижван от 4-литров V8 (по-късно 4,4-литров) и гигантски 5-литров V12. 10. BMW Серия 7 (E38): Третото поколение на Серия 7. Неуморният герой от „Винаги ще има утре“ и „Транспортер“. Епичният флагман на марката от 90-те, задвижван от 4-литров V8 (по-късно 4,4-литров) и гигантски 5-литров V12.
  • 9. BMW 507 Roadster: Ако затворите очи и се опитате да си представите класически роудстър, независимо от епохата, шансът да си представите точно тази кола, е огромен. Все пак тя е проктирана като конкурент на легендарния Benz 300SL. 9. BMW 507 Roadster: Ако затворите очи и се опитате да си представите класически роудстър, независимо от епохата, шансът да си представите точно тази кола, е огромен. Все пак тя е проктирана като конкурент на легендарния Benz 300SL.
  • 8. BMW M1: Един от уникалните продукти в историята на баварците. Първият с централно разположен двигател (следващият е i8) и първият, създаден от отдела М. Фактът, че съществуват по-малко от 500 екземпляра, го прави доста труден и скъп за откриване. 8. BMW M1: Един от уникалните продукти в историята на баварците. Първият с централно разположен двигател (следващият е i8) и първият, създаден от отдела М. Фактът, че съществуват по-малко от 500 екземпляра, го прави доста труден и скъп за откриване.
  • 7. BMW Isetta: Да поставим Isetta над произведения на изкуството като M1 и 507 е възможно само, ако притежавате известна доза баварски хумор. Нужен и за производството на толкова невероятна микроскопична кола с един цилиндър и бесните 13 коня. 7. BMW Isetta: Да поставим Isetta над произведения на изкуството като M1 и 507 е възможно само, ако притежавате известна доза баварски хумор. Нужен и за производството на толкова невероятна микроскопична кола с един цилиндър и бесните 13 коня.
  • 6. BMW 2002 tii: Практически предшественик на Серия 3, серията 02 е истинска революция за BMW. Вариантът 2002 tii с директно впръскване и 130 коня от двулитров мотор е една от най-готините инкарнации на модела. И изглежда епохално дори днес. 6. BMW 2002 tii: Практически предшественик на Серия 3, серията 02 е истинска революция за BMW. Вариантът 2002 tii с директно впръскване и 130 коня от двулитров мотор е една от най-готините инкарнации на модела. И изглежда епохално дори днес.
  • 5. BMW M5 (E39): М-версията на E39 от втората половина на 90-те и началото на новия век не е кола, с която да се шегувате, дори днес. Осмакът има 400 к.с. и 500 Нм и превръща този седан в един от най-търсените в луксозния клас. 5. BMW M5 (E39): М-версията на E39 от втората половина на 90-те и началото на новия век не е кола, с която да се шегувате, дори днес. Осмакът има 400 к.с. и 500 Нм и превръща този седан в един от най-търсените в луксозния клас.
  • 4. BMW Z8: Препратка към славните роудстъри на компанията от миналото, без всякакво съмнение Z8 е една от най-красивите коли, слизали от поточните линии на Бавария. Роудстърът е още един представител на тази класация, управляван от Джеймс Бонд. 4. BMW Z8: Препратка към славните роудстъри на компанията от миналото, без всякакво съмнение Z8 е една от най-красивите коли, слизали от поточните линии на Бавария. Роудстърът е още един представител на тази класация, управляван от Джеймс Бонд.
  • 3. BMW M3 (E46): Няма съмнения, че E46 M3 е едно от най-добрите спортни купета на нашия век. 3,2-литровият атмосферен редови шестак с 343 к.с. при 7900 об/мин ще остане впечатляващ експонат от една отминала епоха. 3. BMW M3 (E46): Няма съмнения, че E46 M3 е едно от най-добрите спортни купета на нашия век. 3,2-литровият атмосферен редови шестак с 343 к.с. при 7900 об/мин ще остане впечатляващ експонат от една отминала епоха.
  • 2. BMW Серия 1 М Coupe: Смятан от мнозина за най-доброто шофьорско BMW, този малък хищник е нагледно доказателство за принципа на малката кола с голям мотор. 3-литров битурбо шестак с 6-степенна ръчка, мъникът е способен да хапе неочаквано едър дивеч. 2. BMW Серия 1 М Coupe: Смятан от мнозина за най-доброто шофьорско BMW, този малък хищник е нагледно доказателство за принципа на малката кола с голям мотор. 3-литров битурбо шестак с 6-степенна ръчка, мъникът е способен да хапе неочаквано едър дивеч.
  • 1. BMW i8: Едно от най-изпипаните BMW-та, до които някога сме се докосвали. Вероятно след години хората ще се чудят защо в началото на XXI век ни е било необходимо да имаме електрически и бензинов мотор в една и съща кола. i8 дава отговор без думи. 1. BMW i8: Едно от най-изпипаните BMW-та, до които някога сме се докосвали. Вероятно след години хората ще се чудят защо в началото на XXI век ни е било необходимо да имаме електрически и бензинов мотор в една и съща кола. i8 дава отговор без думи.

20 Feb 2018

Добре, съзнаваме, че тази класация е супер субективна. Съзнаваме, че в коментарите отдолу може да възникнат известни пререкания, които се надяваме да не прераснат в юмручни диспути. И признаваме, че не посмяхме сами да се заемем с изготвянето ѝ, а се доверихме на колегите от Daily News, които на свой ред уточняват, че съвсем не е лесно да се изберат само 10 автомобила, когато става въпрос за огромното и толкова богато портфолио на BMW.

И все пак, ако се върнем назад към историята на марката, и започнем страница по страница да разлистваме, докато стигнем до 2018, кои биха били десетте най-открояващите се, най-забележителни, и в същото време серийно произвеждани и достигнали известна масовост, модели? Ето ги, като разбира се, класацията може да се обърне и в обратната посока, защото номер 10 по никакъв начин не е по-малко заслужил от номер 1.

Разгледайте галерията поред, за да се запознаете с този толкова труден за съставяне и необичаен топ 10 на най-страхотните коли на BMW!

Разбира се, очакваме вашите топ 10 на BMW. Кои коли бихте извадили/добавили към списъка?

Чакаме с нетърпение следващия национален BMW събор! Идеален повод да си припомним какво се случи през 2017. Вижте богатата галерия като кликнете на тази прекрасна М-ка комби

 

Много практичен и интересен!