‘6 days 66’ e BMW R nineT Urban G/S със златна рама и окачване Öhlins

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

21 Feb 2018

BMW Motorrad уцелиха десетката с модела R nineT, които се хареса много повече, отколкото немците предполагаха. Постепенно той прерасна в семейство от пет модификации, като най-новият му член е BMW R nineT Urban G/S – байк, който навява асоциации с легендарния R 80 G/S, моторът смятан за родоначалник на дуал спорт класа.

R nineT Urban G/S обаче, мака да има сериозна офроуд визия, не проектиран за сериозно каране извън пътя. Нещо, което Рона Норен от Unique Custom Cycles се заема да промени.

Като за начало шведът модифицира рамата. Задната секция взима от R nineT Scrambler, но я променя. Помощ за тунинга на окачването получава от сънародниците си от Öhlins, които му продават вилка Retro43 и заден шок STX46. В резултат байкът се вдига с 50 мм отпред и със 75 отзад. Монтажът на вилката изисква изработка на индивидуални тройници, след което Рон монтира и повдигачи за кормилото от KTM.

Панелите, които така или иначе не са много, също са пипнати. Шведът подрязва предния калник и слага слюда Wunderlich. Стъпенките Gilles Tooling осигуряват добро сцепление за краката, а предпазната плоча Hepco & Becke пази долната част на 1200-кубиковия боксер от недоброжелателни камъни. Капаците на главите покрива с карбонови части от HP серията на BMW, а изпускателната система е титаниева Akrapovič.

Лукс от Китай!