Bugatti изхвърли 18 кг от Chiron. Вече го нарича Chiron Sport и иска за него 2,98 млн. евро

  • Галерия със 17 снимки Галерия със 17 снимки

06 Mar 2018

Bugatti представи нова версия на могъщия Chiron. Казва се Bugatti Chiron Sport. Не разполага с повече мощност от епохалния 8-литров 16-цилиндров мотор с четири турбини – все още конете са 1500 к.с. Няма и по-висока максимална скорост. Дори не е по-бърз до 100 км/ч.

Но е по-добър на коя да е писта от „базовия“ Chiron, благодарение на подобреното управление и ле-е-еко по-ниското тегло. Да, това е Chiron, който обича пистите. Окачването е с 10% по-твърдо, воланът също реагира по-агресивно, задният диференциал е получил нова настройка и хиперколата получава нещо, наречено Dynamic Torque Vectoring. Като цяло чудовищната маса от 1996 кг е намалена със смешните 18 кг, благодарение на нови олекотени колела, както и на няколко детайла, изработени от въглеродни влакна. Включително маниакалните чистачки – с 1,4 килограма по-леки и изцяло от подсилени с въглеродни влакна полимери. Задното стъкло също е по-тънко и пести ценни грамове, това важи и за изпускателната система. Знаем, че на „Нардо“ Sport е по-бърз от стандартния Chiron с 5 секунди. А дали все още е толкова непохватен на писти като „Нюрбургринг“?

Цената на цялото това олекотяване – 2,98 млн. евро, за да притежавате Sport. Да? Или все още предпочитате 911 GT3 RS, който обожава завоите стандартно…

Още от салона в Женева ще откриете тук:

Лукс от Китай!