BMW M5 срещу Merc-AMG E 63 S. Кой е по-бърз на драг? Кой спира по-добре? Видео

  • M5 или Е 63 S? Кой кого? Галерия с 5 снимки. M5 или Е 63 S? Кой кого? Галерия с 5 снимки.

26 Mar 2018

Видео на Carwow, което отговаря на вечния въпрос „Кой е по-бърз?“, ползвайки последните „инструменти“ на най-мощните дивизии на BMW и Merc. А именно новото M5, което се задвижва от 4,4-литровия битурбо V8 с 600 коня и 750 Нм, предаващи се на (сериозна новост) четирите колела. Системата за двойно предаване обаче може да бъде изключена, оставяйки колата само със задно, супер.

От другата страна стои Merc-AMG E 63 S с 4-литровия си битурбо V8, генериращ 610 к.с. и също 750 Нм. Що се отнася до системата за предаване на тягата, 4MATIC+ „инсталацията“ предложи опцията за „чисто задно“ още преди M5-ицата на BMW.

Официалните данни за динамиката? BMW дава за M5 време от 3,4 секунди за спринта 0-100 км/ч, докато Mercedes са записали… точно същите 3,4 секунди. Реакцията на старта обаче е важна, както и конкретните настройки на двете коли, така че нека видим видеото.

А след, като го направите, може да кликенте на това бяло комби E 63 S, което е призвано да бори Audi RS 6 Avant. BMW от своя страна така и няма да направят „още по-практично“ М5 Touring, но ако кликенте на това F90, то ще ви отведе до доста любопитен материал за историята на най-мощните модификации на Серия 5.

Първородната Godzilla!