BMW M760Li в мега шоурума на M Car Sofia, който отвори врати днес. Галерия

  • Галерия с 24 снимки. Галерия с 24 снимки.

28 Mar 2018

Съоръжението функционира отскоро, но днес домакините от M Car Sofia официално оповестиха присъствието си. Присъствие всъщност е меко казано, защото комплексът е изключително сериозен и забележим. И супер модерен.

M Car изградиха първата си база в столицата за рекордно време, като съоръжението е с площ от близо 10 хил. кв. метра. В него се помещават отделни шоуруми за BMW и MINI, всеки с прилежаща секция за издаване на клиентски автомобили, като инвестицията е за над 15 милиона евро.

Сериозно капиталовложение, което домакините планират да „избият“ с доста работа, основно насочена към удовлетворяване на клиента. Това бе повторено няколко пъти от управляващите M Car Sofia и представителите на BMW България. Плановете за тази година? Целта е реализиране на минимум 300 автомобила с марката BMW и 50 MINI-та, като постепенно целевото количество ще нараства, казват от M Car.

Представителството е официален дилър също на BMW i гамата на баварците, а количеството аксесоари и лайфстайл артикули в шоурума е поразително. От флашки с памент, през радиоуправляеми колички i8, до детски и пълноразмерни велосипеди за възрастни, всичките с марката BMW и MINI.

Ние обаче останахме най-много при M моделите – в шоурума са настанени няколко, в това число BMW М2 и M4 -, както и епохалната Серия 7 със 6,6-литрвия битурбо V12 с 610 коня. Онази модификация, която ускорява по-бързо от въпросното М4 – 3,9 секунди от 0-100.

Текст и фотография: Иван Монев

Първородната Godzilla!