Yamaha MT Tour дойде в София, карахме бруталната MT-10 SP

  • Галерия с 34 снимки. Галерия с 34 снимки.

11 Apr 2018

Yamaha паркираха тир и разтовариха тринадесет мотора пред Sofia Ring Mall, казаха ни да изберем байк и да покараме. Естествено, веднага се насочихме към хипер нейкеда МТ-10 SP, най-новото изпълнение на мощния 160 к.с. гол мотор. Карането бе напълно достатъчно за да се убедим, че SP притежава всичко необходимо за да бъде още по-ефективен.

Базираният на култовата Yamaha R1 гол мотор идва с полуактивното окачване и вилка Öhlins Electronic Racing Suspension (ERS). Дисплеят на таблото също е нов, TFT, което от Yamaha уточняват, че означава Thin Film Transistor.

Трансформър-моторетката разполага стандартно и с Quick Shift System, която позволява смяна на скоростите без съединител. Картата на двигателя е ревизирана, а емисиите са сведени до нива отговарящи на EU4, нещо което виждаме масово и при другите марки.

Керванът на Yamaha MT Tour е в столицата за два дни, като първият бе днес (11.04). Гамата от тестови байкове включва всички MT-та, от споменатата брутална „десетка“ SP, до базовата 125-ичка. Така, че има байове за всеки вкус и възможности.

Ако искате да карате, по-добре е да се запишете чрез онлайн формата, която ще намерите в специалната Фейсбук страница на събитието. Доста от групите вече са пълни, но ако отидете и на място също имате шансове да се запишете на живо.

 

Първородната Godzilla!